Vi har haft vår årliga kräftskiva i mammas kolonistuga. Så gott men är jobbigt mätt nu!

Stenar som bordsdekoration.

Kolla så fina stenar mamma hade målat! Så smart pyssel inför en sådan här återkommande fest. Billigt är det också, bara färgerna som kostar. Dessutom håller de duken på plats om det blåser! Jag tycker det är mycket roligare att pynta bordet med dessa än nåt köpt krafs.

Jag och John fixade söta kräftmuffins till efterrätt.

Till efterrätt bakade jag jordgubbsmuffins som sonen hjälpte till att dekorera. Han ville absolut ha orange frosting, vi gjorde en vaniljsmörkräm, och sen gjorde vi kräftor av modelleringspasta.

Modelleringspasta är kul!

Jag orkade inte färga pastan så gjorde vita som vi målade röda med ätbar färg. Tyckte det blev rätt snyggt faktiskt. Och med ögonen blev de ju jättesöta! Men jag orkade bara göra ben till en kräfta!!

Vi testade tre olika kräftor i år. De småländska havskräftorna var nog godast för det var så mycket kött. Men kanske mer smak på de kinesiska och turkiska (som var rätt lika i smak).

Förra året pysslade vi mer inför kräftskivan och då filmade vi också. Kolla in här om ni vill ha mer pysseltips: Kräftpyssel inför skivan

Nu börjar är det dags att komma in i vardagslunken igen med jobb och snart skolstart för sonen. Snart ska jag och Sara också spela in podd igen efter ett kortare sommaruppehåll. Har ni tips om något ni tycker att vi ska prata om, eller nåt pyssel ni vill att vi testar, så skriv gärna en kommentar!

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s