Vi är två kreativa systrar som tycker om att skapa. Vi gillar att prova på nya projekt, så här på bloggen kan det dyka upp allt från pyssel och konst till sömnad och inredningstips. Vi är också något av julpysselexperter då vi i flera år gjort julkalendrar på Youtube med en massa pysseltips. En av anledningarna till att vi startat bloggen, vår Youtubekanal och podcast Systrarnas pysselpodd, är att vi vill inspirera oss själva och varandra i vårt skapande, och förhoppningsvis lyckas vi inspirera även andra.

Elina Sneen

Jag mår som bäst när jag får göra någonting kreativt. Pyssel har alltid legat mig varmt om hjärtat och jag älskar att skapa tillsammans med min son. Genom pysselintresset har jag bland annat upptäckt scrapbooking och bullet journalling. 2017 vaknade ett nytt intresse efter att jag fått en målarbok för vuxna. I stället för att bara färglägga började jag testa att ”doodla” krumelurer själv på ett papper, och jag blev nästan helt besatt av det. För mig är det nästan meditation med zendoodle, då när allt fokus hamnar i spetsen på pennan som dras över pappret. Senare upptäckte jag konstnärer på Instagram som kombinerar sitt doodlande med en konstteknik där de använder alkoholbläck på syntetiskt papper. Och jag blev förälskad! I dag beskriver jag mig som en pysseltokig julnörd och en amatörkonstnär. Följ gärna mig på Instagram där jag heter @elinapysslofant. Här är lite av det jag skapat:

Sara Bjermert

Jag har alltid tyckt om att rita. Så länge jag kan minnas har jag haft en penna och block nära till hands. Som ung blev det ofta modeteckningar med egendesignade kläder som fyllde ritblocken, men senare blev det i stället tuschteckningar med mer abstrakta mönster och tygtryck som jag ägnade mig åt. Den senaste tiden har jag fastnat för linoleumtryck. Jag gillar enkelheten i tekniken och det fysiska hantverket med att skära ut mönster i tryckplattorna. Även om ritandet varit nummer ett för mig har jag alltid samtidigt pysslat med lite av varje på sidan om: papperspyssel, smycken, sömnad, återbruk – ja, allt möjligt kreativt. Det är helt enkelt kul och utvecklande att ha ett eller flera pysselprojekt på gång!