Nu har vi filmat lite igen. Så roligt men svårt att få till både ljud och bra bild. Men vi jobbar på det. Vi ser inte ut som smurfar den här gången, däremot lite bleka. Haha. Men jag hoppas någon orkar titta, det är en lång film men det är mycket smått och gott med: som munkbakning och recept på valborgsdryck, ett Marvel-quiz som John hittade på själv och sedan visar jag lite hur det sett ut med vår nya utbyggnad och vår skräpiga trädgård som jag pratat om i podcasten Systrarnas Pysselpodd.

Receptet på sima har jag tydligen lagt upp här tidigare men nu hade jag bara två citroner, och så körde jag 8 liter vatten i stället och 1 kg socker. Vet inte hur jag tänkte, men det blir nog sött och gott. Däremot borde jag ha tagit en till citron! Men vi får se på torsdag hur det smakar. Kanske är riktigt gott.

grisbildFör att fritera finska grisar, dvs munkar, gjorde jag vanlig bulldeg och hemkokt lite tjockare hallonsylt.

marvelquizDe här teckningarna ingick i John Marvel-quiz. Så smart av honom att hitta på det helt själv. Han ritade alltså bara ramen, eller siluetten av karaktärerna, sedan fick jag gissa och färglägga dem. Kan säga att jag inte hade alla rätt…

Hoppas ni får en underbar valborgsmässoafton även om det inte blir så som vanligt med brasor och vacker körsång. Vi siktar på enkel korvgrillning och sen hoppas jag de sänder något gammalt firande på tv så att man ändå får höra någon manskör sjunga in våren. Så magiskt! Och så hoppas jag en sak till, att det blir lite varmare och att corona bara försvinner.

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s