Fattiga riddare är en stor favorit hos min man och son. Vi brukar göra på gammalt torrt rostbröd som vi doppar i pannkakssmet och sedan steker innan vi vänder i socker blandat med kanel. Man kan även använda gammal bullängd eller skiva klassiska kanelbullar. Nu till jul fick jag den strålande idén att testa göra riddarna gyllene i stället – med saffransbröd.

Receptet till saffransbrödet är från Linda Anderssons fantastiska julbok ”Lindas julbak” (om man gillar saffran är den boken ett måste, så många goda recept). Brödet är supergott med bara smör på. Men hembakat bröd blir ju lätt lite torrt efter bara någon dag om man glömmer bort att frysa in, och då slog det mig att gyllene riddare säkert är gott.

gyllene riddare

Det blev ju syndigt gott! Hjälp. Saffranssmaken kommer fram så bra när man värmer brödet, och det gifter sig verkligen med kanelsockret. Farligt gott!

Bjud vänner på julbrunch och överraska med dessa. Riddarna kommer att göra succé!

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s