Till Lassemaja-kalaset hade jag så klart gjort en detektivtårta med några av sonens favoritkaraktärer på.

Till fyllning hade jag geléhallonsmousse och citronmousse. Sockerpastan var också med citronsmak, supergod, köpt här på Tantfondant. Köpte även modelleringspastan (gum paste) där som jag gjorde figurerna av. Älskar den butiken för övrigt, i min före detta hemstad, och jag beställer alltid för mycket därifrån. Hittade även fantastiskt fina balllnger och ballongpinnar där, så alla barn fick ta med en ballong hem efter kalaset. (Jag är inte sponsrad av Tantfondant men gillar verkligen utbudet där och den snabba leveransen!)

Så här blev tårtan, eller tårtorna eftersom jag även gjorde en chokladbollstårta så att även ägg- och mjölkallergikern skulle få tårta:

När jag lade ut bilderna på instagram delade @lassemajasdetektivbyrå dem och självaste Helena Willis, illustratören, gillade tårtan! Stolt! Hon är ju helt fantastiskt duktig. Önskar att jag kunde rita så som hon.

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s