Det är hög tid för bär. I helgen plockade vi de röda vinbären och gjorde gelé (Monika Ahlbergs recept). Vi har bara en liten buske som i år gav oss två liter bär – räcker för oss. Det gav nästan sju små burkar klassisk rödvinbärsgelé. 

Ett tips när burkarna är redo: Om du inte orkar göra snygga etiketter till alla burkar sätt åtminstone en fin etikett på en burk, då har du en värdinnepresent redo om du blir bortbjuden och inte hinner iväg för att köpa en flaska vin. Blir du inte bortbjuden kan du så klart äta upp gelén själv. 

Nu är det dags för svarta vinbär och gärna blåbär också. Förhoppningsvis kan jag locka med sonen till skogen senare i dag. 
/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s