För flera år sedan köpte jag ljus på en julmarknad som såg ut som tomtegröt. De var så mysiga med riktig kanel på toppen. Sedan dess har jag inte hittat någon som gjort sådana för försäljning, så jag fick testa göra egna.

Jag använder tre vekar från värmeljus, blomfat av lera och ljusmassan från värmeljusen (och gamla ljusstumpar). I ena ljuset hade jag svårt att få loss vekarna så jag använde bara stearin från 9 värmeljus.

Under tiden ljusmassan stelnar i fatet fick jag röra om 5-6 gånger för att det skulle bli grynigt och se ut som gröt. Efter sista omrörningen strödde jag på riktig kanel.

Jag tycker ljusen blev superfina, de kommer pryda frukostbordet på julafton hemma hos mig. Men de var faktiskt så roliga att göra, så jag tror att jag kommer göra några till i present till nära och kära.

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s