Jag har testat dekorera vaniljkakor en gång tidigare, och ritat på dem med ätbara pennor. Resultatet blev rätt ok, men nu ville jag istället prova att göra mönster av glasyren på kakorna.

På Pinterest har folk lagt ut helt fantastiska kakor som de dekorerat. Det är en bra källa till inspiration, men också en del prestationsångest! 🙂

Så här blev mina hjärtan:

För ett bra resultat bör kakorna vara hyfsat platta och släta. Förut har jag sökt på nätet efter recept på vaniljkakor utan bakpulver. Men denna gång använde jag till största del köpta pepparkakor när jag dekorerade. Det sparar lite tid, och det är väl ok ibland, även på en pysselblogg, att ta sådana genvägar?

Man börjar med att spritsa en tunn kant av fast kristyr på kakan. Det här steget har jag inte riktigt fått till så bra som jag vill. Det ser lite klumpigt och ojämnt ut. Men det är väl bara att öva vidare…

Sedan fyller man på innanför kanterna med en mer flytande kristyr. Den flyter ut och ger en slät och fin yta. 

Om man vill göra hjärtan som jag har gjort här måste man göra dem på en gång innan kristyren hunnit börja stelna, annars smälter de inte in i ytan.

Jag har använt mig av denna beskrivning då jag dekorerat kakorna. Det är också ett av få ställen där jag hittat recept på kristyr utan äggvitepulver, som jag aldrig har hemma annars.

Jag gjorde också lite vintrigare kakor i blå kristyr, som jag la en köpt ätbar snöflingedekoration på.


Kul att testa, men det tar lite tid!

/Sara.

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s