Då har vi avklarat ännu ett kalas. Jag har fyllt hela 34 år! Min tårta blev inte i någon konstig form, men lite annorlunda kanske.

När jag var liten ville jag helst ha mammas chokladtårta på mina kalas. Krämen till den är nämligen något av det godaste jag vet! Mamma brukade göra en chokladbotten och ha aprikosmarmelad i lagren. Mums. Men tårtan blir vääääldigt söt, så i år tänkte jag försöka mig på att göra en vuxenvariant. Mamma tipsade om lingongrädde i lagren.

Mammas chokladkräm

  • 50 g ljus blockchoklad
  • 50 g mörk blockchoklad
  • 100 g smör
  • 1 dl grädde
  • 2 1/2 dl florsocker
  • 1 äggvita

Bryt chokladen i en kastrull och låt smälta tillsammans med smöret på svag värme. Ta kastrullen från plattan och rör i det siktade florsockret. Tillsätt grädde och hårt vispad äggvita. Vispa kallt med elvisp.

Krämen är supersöt, så för en mer vuxen variant ta mer mörk choklad och lite mindre ljus. Det går kanske att byta ut all choklad till mörk, det har jag aldrig testat.

Till lagren vispade jag grädde som jag blandade i lite lingonsylt. Och på toppen? Nu var jag otroligt chokladsugen så det fick bli chokladbollar!

bild maaaj 004Till den här tårtan bakade vi faktiskt inte botten utan köpte en färdig chokladtårtbotten – blev lika smaskigt ändå.

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s