Att jag gillar att baka är ingen hemlighet. Jag är även svag för muffinsformar och sockerkaksformar. Jag kommer ihåg för flera år sedan när jag fick ett presentkort från Sara i födelsedagspresent och jag beställde en sockerkaksform som såg ut som en borg. Hon med många andra bara skrattade – hur ofta kommer du baka borgsockerkakor undrade de. Svaret är: jag har använt den kanske tre gånger på snart tio år… Stor, tung och otymplig är den också. Men jag älskar formen, och alla andra konstiga formar. Speciellt muffinsformar börjar staplas på hög i mitt köksskåp.

För någon vecka sedan hade Lidl bak-tema – självklart var jag där och snokade – och shoppade. Köpte de här söta formarna och en underbar liten bok.

Nu har jag äntligen testat de hjärtformade muffinsformarna. Det blev jättefina hjärtan – om man kollar underifrån. Annars ser de mer ut som vanliga muffins. Men om man skulle baka av typen kladdkaka skulle de säkert se mer ut som hjärtan även från rätt håll.

3I boken har jag hittat flera recept som jag vill testa. I den finns cakepops, makroner, whoopies och andra småkakor. Den är väldigt inspirerande och jag ser fram emot att baka en massa gott ur den.

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s