För en tid sedan gjorde jag egna lotion bars. Det är fasta små kakor som smälter av kroppstemperaturen, och som man kan använda för att smörja händer, fötter och torra armbågar med mera med. Min hud blir väldigt torr på hösten och vintern, och då passar dessa bra!

Receptet och ingredienserna hittade jag på Organic makers hemsida. Du behöver kokosolja, bivax, sheasmör och eterisk olja – inte något man har hemma till vardags, så man får ha lite framförhållning och beställa i förväg. Produkterna kostar en del, men de är dryga och ekologiska, och även köpta färdiga hudvårdsprodukter kostar ju.

Det hela är lätt att göra när du väl har produkterna. I korthet smälter man och rör ihop ingredienserna innan man häller upp i formar och låter det stelna.

Jag tog lite vad jag hade till hands och använde som formar. Bland annat små kakformar jag köpt på loppis för att använda till just pyssel.


Jag försöker att göra så små bars som möjligt. De är dryga, och genom att göra mindre bitar räcker de inte lika länge. Jag tycker att det känns fräschare att inte använda samma bar alltför många gånger. Även om man tvättar sig har man bakterier på händerna, tänker jag.

De innehåller olja, så du blir ganska fet och oljig på huden när du använder dina bars. Men man behöver ju inte ta jättemycket åt gången, och på fötterna kan man ju till exempel ta på sig strumpor om man tänkte gå runt på nybonade golv direkt efteråt.


Jag tycker att det är bra presenter att ge bort! Varför inte göra små kit med lotion bars, cerat och skrubb till jul?

/Sara.

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s