I sommar har det inte blivit mycket pyssel för mig på grund av flytt från ett hus i Örnsköldsvik till ett hus i Timrå. Det har varit omtumlande och vi har svurit många gånger över hur mycket saker vi har samlat på oss, men nu känns det fantastiskt även om vi fortfarande har många flyttlådor ouppackade och total oordning – bland annat i mitt nya pysselrum i källaren. 

Här vid det nya huset – som har fem vinbärsbuskar, tre körsbärsträd och ett plommonträd – har jag och min man äntligen fått sylta och safta för första gången med egna bär. Det har blivit rödvinbärsgelé, körsbärssylt och svartvinbärssaft.

Doften av kokande vinbär. Droppet från silduken. Rensandet av körsbär. Jag måste säga att det toppar listan av hemtrevlighet tillsammans med bullbak! Och då har man ändå det bästa kvar, att äta och dricka det man med lätta medel har kokat ihop. Det är lyx.

I år använde vi oss av enkla nybörjarrecept men nästa år kommer jag definitivt att experimentera mer med att blanda olika smaker. Plommonen har jag inte heller hunnit göra något spännande med, mamma tog ett gäng och torkade som hon sedan kan blanda ner i hennes hemgjorda müsli. Vad jag hittar på vet jag inte än. Kan man kanske göra plommonchutney?

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s