Nu är julpyntet färdigpysslat och bortplockat och det är dags för nytt pyssel. Jag har varit lite trögstartad men känner att inspirationen börjar komma smygande nu. Kanske är det dags för nya gardiner. Eller gratulationskort som ska pysslas.

Den här helgen har det varit riktigt kallt ute med minus 16 grader. Då passar det fint med pyssel hemma i kökets värme. I går passade jag på att baka både bröd och muffins. Valde båda recepten ur Leilas bok ”A piece of cake”.

iphone dec-jan 073

Morotsbrödet blev både tungt och luftigt, kryddigt och väldigt mättande. Passade perfekt till gulaschsoppan vi åt i går. Mums.

iphone dec-jan 076

Sedan bakade jag Leilas hallonmuffins, eller halloncupcakes antar jag att de borde heta av någon anledning. Tyvärr borde jag haft dem i ugnen lite längre, blev på gränsen till lite för degiga. Och glasyren blev lite för lös eftersom jag använde frysta hallon i stället för färska. Men gott blev det! Smakade nästan lite sommar.

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s