I dag har jag och mamma testat nytt julgodiskokande. Jag gjorde hemgjord daim och mamma sega rismarshmallows. Båda recepten är från tidningen Matmagasinet. Daimen är från julnumret 2010 och marshmallowsen är från årets julnummer.

iphone dece 099   iphone dece 106

Min daim kokade dock för kort stund och det ville inte riktigt stelna. Blev mer som traditionell chokladfudge, men det är ju riktigt gott så jag är nöjd ändå. Men rismarshmallowsen – oj vad gott. Blev inte alls så sött som vi trodde. Sega och söta och salta och syrliga. Oj oj oj, de kommer vi göra fler gånger. Traditionell knäck skulle så klart också vara gott, kanske blir en sats i morgon. Och klassiska mintkyssar är en av mina stora favoriter.

Här kommer i alla fall dagens testade recept avfotograferade (erkänner, orkade inte skriva av dem…):

iphone dece 104

iphone dece 103

Jag hoppas ni alla har hittat julstämningen. Visst är det svårare som vuxen, men den finns där att hitta – bland annat med hjälp pyssel och bak! Så gör lite julgodis ni med, det ger mycket mer än en Aladdinask.

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s