I helgen har jag hälsat på hos Elina. Målet? Julpyssel, så klart. Elina satsade på att tillverka egna julkort.

20121215-221438.jpg

Jag hade bestämt mig för att baka och garnera lite pepparkakor, bland annat. Jag hade föreställt mig vackra ornamentrika mästerverk men det blev väl inte riktigt som planerat. Jag hade tagit med mig tuber med färdig glasyr eftersom jag fått för mig att det var svårt och kladdigt att göra egen. Det blev inte så snyggt…

20121215-221848.jpg

Kanske hade jag skurit av tubtoppen på ett för brett ställe, för det blev tjocka och klumpiga dekorationer. Jag gav mig på att göra egen glasyr av lite vatten och lagom mängd florsocker istället. I med glasyren i en plastpåse med avklippt hörn – ett litet hål denna gång.

20121215-222222.jpg

Det gick mycket bättre!

20121215-222503.jpg

Men de köpta tuberna funkade dock bra när jag förra helgen dekorerade pepparkakshus med mina bonusbarn. Som klister för non-stop var det definitivt enklare och mindre kladdigt. Men inget för någon med stora konstnärsambitioner. 🙂

20121215-222750.jpg

Snart är det jul!
/Sara.

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s