Pärlplattor i all ära, de är ju lite platta. Här visar jag hur du kan få lite mer 3D-känsla på de pärlade pynten. Dags för mer julpyssel med vanliga Hama-pärlor men nu blandar jag dessa med träpärlor.

Jag pärlade cirklar i olika storlek och färger, strök och sedan tog jag fram nål och garn och knåpade ihop dessa små julgranspynt.

Det här är ett pyssel du kan göra med barnen också, men kanske bäst att vara försiktig med nålen. Använd fingerborg om du har, för när pärlringarna har svalnat efter strykning blir de svårare att trä en nål igenom, åtminstone om du stryker så hårt som jag gör.

Har du pyntat granen än? När jag och Sara var barn växte vi upp med att granen, den tar man fram på julaftonsmorgon och pyntar. Jag förstår inte det, granen är ju det absolut viktigaste pyntet vid jul. Den ger mer julstämning än allt annat. Och när vill man ha stämning och förväntan och känna magin? Förutom på julafton så är det dagarna inför den stora dagen. Efter juldagarna, då vill man ju ha bort gran och röda tomtar och ta fram det fräscha och nyårsaktiga!

Oavsett hur du gör med granen, kanske skippar du den helt, så önskar jag dig en underbar dag för julafton.

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s