I mammas gömmor hittade jag kokboken ”Älsklingsefterrätten” från 50-talet med mer eller mindre udda efterrättsrecept. Jag tänkte att jag skulle slå på stort och bjuda på desserten som heter ”Födelsedagsbananer” när min mans bror kom på besök trots att det inte var någons födelsedag. Mald mandel, grädde, russin, banan och karamellfärg i en härlig blandning, men bäst var kanske ändå det fina upplägget! Lite dålig filmkvalitet tyvärr, men hoppas rättens smaskighet ändå når fram genom skärmen! 😛

Publicerat av:systerpysslofant

2 svar på “Saras retropyssel: Festlig banandessert från 1950-talet

  1. Så himla skoj med en så gammal efterrättsbok! Har aldrig hört talas om den, men tycker omslaget är riktigt snyggt. Vet inte vad jag tycker om bananefterrätten… Tyckte du den var god? 😄

    1. Nja, godare efterrätter har jag ätit! Russin i grön grädde är ungefär så spännande som det låter. 😁 Kommer nog att testa lite fler recept ur boken framöver ändå, det är rätt kul tycker jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s