Påsken har aldrig varit någon jättefavorit av högtiderna för mig. Men jag måste säga att den växer. Det är ändå något speciellt med färgerna. Att det är helt okej att låta färgerna ta plats. Vilket det ju egentligen alltid är, men nu kommer inte ens en färgkräsen man klaga på rosa påskharar!

Här där jag bor, i Timrå utanför Sundsvall, ligger ännu snö och is på backen även om grågröngula gräsmattor och asfalterade vägar börjar titta fram. Samtidigt ser jag vänner i Skåne ha vattenkrig i shorts, släkt i Dalarna klipper gräset och njuter av utemiddagar. Längtar så efter värmen även här. Kanske är påsken ännu mysigare just därför, att ta in påskris och blommor och pynt – det sprider verkligen glädje och förväntan inför den vår som är på gång.

Här är lite påskpyssel som jag och sonen gjort i år, men vi visar också upp lite gammalt påskpyssel:

Vi gjorde också världens enklaste påskgodis efter tips från systersonen – popcorn doppade i choklad (vi blandade mörk och ljus blockchoklad). Det blev så gott! Smakade som lite saltare risbräck. Mums!

bild3

I påsk blir det ju minst sagt lite speciellt. Vi brukar träffa vänner och släkt och äta tillsammans. Nu planerar vi för en mindre tillställning utomhus med mindre risk för smitta. Middagsplanen är just nu mingelförrätt – kanske tunnbrödrullar med lax, lammrostbiff till kall varmrätt som jag serverar med sådan där salt kanarieö-potatis och mojo rojo-sås (som passar så bra till just lamm) och sedan en pannacotta till efterrätt – eventuellt chokladbollspannacotta som jag såg att någon gjort i Instagramflödet.

Förresten – allt det här pratade jag ju om i senaste podden tillsammans med Sara! Vi pratar om påskpyssel och påskmåsten. Sök på Systrarnas pyssel där poddar finns. 🙂

Hoppas ni får en fin helg och att ni har det bra trots coronatider. Verkar som om många bakar mycket mer nu, det tycker jag om. Själv ska jag baka en gammal favorit – morotskaka. Har ju lovat i podden att lägga upp recept och då vill jag gärna ta nya bilder på kakan. Okej nej det var en dålig ursäkt, jag vill äta av kakan så därför ska jag baka den lite närmare påsk! Jag återkommer med recept!

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s