Det var Sara som kläckte idén. Och den är ju genial. Jag brukade leta porslin på Ikea och Lagerhaus att måla på. Hon föreslog loppis i stället. Självklart!

Återbruk av billig loppistallrik.

Den här djupa tallriken köpte jag på Erikshjälpen i Timrå. Den var alltså helt vit innan jag tog fram porslinspennan från Panduro. Det fick bli en kant av blommor. Det var lite annorlunda att måla på slitet porslin. Den är inte lika slät och ojämnheterna märks när man målar. Men eftersom man inte ska rita på ytan där maten är så funkar det rätt bra, kanterna är inte lika slitna. Tänk också på att med begagnat porslin det blir ännu viktigare att rengöra för att få bort alla fettfläckar.

Målade faktiskt två stycken och nu ångrar jag så klart att jag inte köpte två tallrikar till. 😂

Tallrikspremiär med fruktsallad.

Hur har ni det i coronatider? Hoppas ni mår bra. Jag och Sara skulle ju åka på pysselhelg med High coast scrap i Ö-vik. Den träffen blev inställd så klart. Men jag och Sara planerar att pyssla ändå. Och pysselträffen kommer att lägga ut lite pysselutmaningar digitalt i stället så vi får väl sitta på hotellrummet och vara kreativa. Ska bli jättekul. Det svåra är bara – hur mycket pysselmaterial ska jag släpa med mig???!?

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s