Jag gjorde häromdagen ett litet test med silkonpasta. Den sorten jag köpte funkade så att du blandade lika delar av blå och vit massa, och sedan pressade du snabbt föremålet du ville gjuta av mot blandningen. På ett par minuter har man en färdig gjutform av silikon!

Massan var lätt att jobba med och ger en form med väldigt fina detaljer. Men som sagt gäller det att vara rätt snabb då massan stelnar snabbt.

Det jag gjöt nu var formar av fina mönstrade knappar som jag köpt på loppis och tryckte därefter in lite fimolera i formen, som då fick knappens form och mönster.

Jag hade inte riktigt klart för mig vad jag sedan skulle göra med mina lerknappar, så nu blev det bara ett par fantasifulla former som jag antagligen inte hittar något användningsområde för. 😀 Hursomhelst är det kul att testa, och jag blev positivt överraskad av hur bra gjutformer det gick att göra av formpastan – och så enkelt!

/Sara.

Publicerat av:systerpysslofant

2 svar på “Kopiera knappar med silikon

  1. Hej. Såg att du gjort gjutformar av silicon formpasta men jag är ute efter pasta som man gjuter med. Vill ha pasta som torkar men som är böjbar. Överallt jag letar så visas bara pasta till att göra formar. Tips?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s