Så var det dags för Brandman Sam-tårtan. Sockerpasta är både lätt och svårt. En amatör kan ganska lätt forma roliga figurer, men vill man att det ska se proffsigt ut krävs mycket träning. I figuren borde jag så klart haft någon fastare form, för min brandman blev rätt tung och sjönk ihop. Han fick sitta ner och släcka branden. ”Konstig brandman”, var sonens kommentar. 

Och locket. Ville ha mer marmorerat, men första locket som jag kavlade ut gick sönder så nästa försök blev lite för blå. Men ser ju nästan ut som vatten. Min tjocka trötta brandman Sam sitter i en vattenpöl. 

Brandslangen fick bli ett rött godissnöre. 

John blev supernöjd. Speciellt över att det var godis på tårtan – succé!

Till lager hade jag jordgubbar i ett, och hallon och en burk marshmallowfluff i det andra. Blev inte alls för sött. Och smörkräm under sockerpastan. Blev för litet lock så minimarshmallows fick rädda situationen runt kanten. 

/Elina 

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s