julpysselkalender 2013

Jul är ju inte bara en tid för pyssel. Det är också en tid för bak. Finns det något som ger mer julstämning än doften av nybakade pepparkakor? Ja. För mig är nog doften av saffran ännu mer jul.

Eftersom jag gillar att göra cupcakes försökte jag komma på mina egna julcupcakes. Det kanske är fler som gjort liknande tidigare, men jag har då aldrig sett tomteluvor som cupcakes förut!

Jag började med att baka saffransmuffins, jag använde ett vanligt sockerkaksrecept med saffran ut boken ”Sju sorters kakor” (den lilla rutiga boken som finns hos var och varannan, därför ids jag inte skriva ner receptet!). Till muffinsformar använde jag små silikonformer som är ungefär lika stora som knäckformar.

tomteluvor 1

Att göra röd frosting var lite klurigt. Med röd karamellfärg, vilket var vad jag hade hemma, blev frostingen alldeles för lös – mer lik glasyr. Så för att bygga upp formen av en tomteluva använde jag tre små marschmallows och en vit frosting av lika delar vit choklad och philadelphiaost. Sedan strök jag på den ”misslyckade” röda glasyren av vit choklad, philadelphiaost och röd karamellfärg.

På toppen satte jag ännu en liten marschmallow.

tomteluvor

Trots lite experimenterande och ett litet misslyckande är jag nöjd. Mina minicupcakes är riktiga sockerbomber, därför är de perfekta i miniformat. Det blev som små godisbitar med ljuvlig saffranssmak och vit choklad.

Dessutom gav min man försökskaninen mig godkänt, därför får Tomteluvorna bli den sjunde luckan i vår julpysselkalender.

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s