Nu har jag för första gången experimenterat utan recept i köket. Försökte mig på att göra läskiga halloween-muffins. Men de blev mest läskigt söta.

Jag gillar verkligen kombinationen citron och lakrits. Så det var något jag ville testa i mina svarta muffins. Mamma brukar baka småkakor med Käck i (eller Kick som godiset numera heter) som är riktigt goda – så därför valde jag just Käck till mina muffins.

bild oktob 067

Till smet rörde jag ihop ägg, socker, mjöl, skal och saft från en citron och svart karamellfärg. Väl i aluminiumformar stack jag ned småbitar av käck och sedan hyvlade jag på lite smör.

bild oktob 069

När de svalnat målade jag döskallar med kristyr. Jag blev så nöjd med utseendet…

bild oktob 080

… men efter att ha smakat insåg jag att det här receptet måste bearbetas. Man kan tydligen inte alltid lyckas på första försöket, så i morgon blir det till att göra nya ”Svarta döden”-muffins. Tur att det är några dagar kvar till halloween!!

Så mindre socker måste jag ha – det här var så sött att man kände sig både hög och äcklad efter en. Lite mer mjöl – de var lite för kladdkakiga. Och så någon annan lakrits. Käck blev för sött. Ska fundera över natten vilken sorts lakrits som skulle kunna passa bättre. Däremot var citronsmaken bra, och färgen duger (kunde ha varit svartare men mörkgrå muffins är tillräckligt läskiga!).

Nya tag i morgon alltså!

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s