20131008-114353.jpg

Jag såg dessa insekter med flera i en pysseltidning. De har förutom ståltråd eller koppartråd använt gamla bakformar, skedar, tårtspadar, glasprismor med mera som kroppar åt insekterna. Jag tyckte att de var fina.

Nu när vi köpt hus kommer vi att ha en trädgård, och jag tänkte mig att insekterna kanske skulle gå att ha ute också, som dekoration i en blomkruka till exempel. Om de blir rostiga gör det inget.

Materialet borde inte vara särskilt svårt eller dyrt att ordna. Gamla formar och bestick till exempel finns på de flesta loppisar. Frågan är bara hur svåra insekterna är att göra? Jag ser vass avklippt ståltråd och såriga fingrar framför mig, men ska nog våga mig på ett försök vad det lider.

Tidningsreportaget hade inspirerats av Odile Vaillys bok ”Wire bugs – how to make your own menagerie”. 128 kronor på adlibris.se, så boken är inte jättedyr men dock på engelska.
/Sara.

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s