I onsdags var det halloween och vi ordnade fest för Katjas barn. Det blev mycket lyckat med läskigt pyssel, tårtbak, tipsslinga i mörker och en kuslig trerättersmiddag.

Mirke hjälpte Katja med tårtbaket. Bara att testa om äggvitan var tillräckligt vispad var lite läskigt.

www.ungafakta.se/pyssel/halloween/ hittade vi en massa roligt pyssel. Elina skrev ut monstermemory som Marja fick klippa ut. Ett kul spel som Marja och Mellemi testade. Mirke klippte ut ett sprattel-skelett. Och Mellemi tyckte om att färglägga monster och läskiga häxor.

Sedan var det dags för festmiddag. Till förrätt serverades avhuggna fingrar. Varmrätt blev gröna larver, blodsås, fladdermusvingar, läskiga nuggets och ögon. Till efterrätt/kvällsfika åt vi spöktårtan med choklad och apelsinsmak.

De avhuggna fingrarna var korv. Mandelflarn blev naglar och ketchup var blod.

Ögonen var mozarellabollar som vi målade med karamellfärg.

Pastan färgade vi grön med karamellfärg. Kycklingvingar fick vara fladdermusvingar i stället. Och på Lidl sålde de nuggets i halloweenformer.

Och så här blev tårtan efter Katjas pyntande:

Sedan fick Mirke och Marja gå på en tipsslinga i mörker. Frågorna hittade vi på www.hasselforsgarden.se/konsument/noje/tipspromenad. Med ficklampor fick de följa ett spår av reflexer som tog dem från fråga till fråga.

Festen blev mycket lyckad. Och självklart var vi utklädda. Vi var två häxor, en djävulstrollkarl, en vampyrbrud, en vampyr, en spökbebis och en sierska.

Hoppas ni fick lite tips för vad ni kan hitta på nästa år.

/Katja och Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s