Ok, det är inte ofta jag kommer med tips på barnpyssel eftersom jag inte har småbarn att pyssla med, men igår fick jag en idé som jag tyckte var rätt smart faktiskt! Jag har inte sett det förut, men som med allt annat i pysselväg är man väl knappast först med samma snilleblixt. Det är kanske jättevanligt. 🙂

Hursomhelst, jag samlar på allt möjligt skräp eftersom det kan komma till nytta nån gång, och nu hade jag en tom plastburk som innehållit tuggummin (av märket Zinq). När jag tittade på den insåg jag att formen liknade huvudet på en legogubbe.
Jag letade fram gul sprayfärg som jag hade hemma och satte igång. När färgen torkat ritade jag ett ansikte med svart permanent penna.

Min tanke var att man kan förvara små saker som annars lätt kommer bort i burken, eller kanske lägga i en liten leksak eller godis i en varsin burk till barnen på kalaset. Man kan ju lätt skriva namn på burkarna så blir de personliga. Men då gäller det förstås att man har ett gäng vitamin-, piller- eller tuggummiburkar av lämplig form sparade i gömmorna…och att man inte tycker att det känns makabert att öppna upp ”huvudet” på burken och rota runt. 😁

/Sara.

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s