Jag hade faktiskt aldrig testat använda gipsbindor förut, så jag tänkte att det kunde passa bra till halloween då jag ville göra egna dekorationpumpor.

Jag började med att knyta snöre runt en uppblåst ballong för att få en pumpaliknande stomme att bygga på. Jag tyckte att snöret höll sig på plats bättre med hjälp av lite tejp.

När formen var färdig var det bara att börja bygga på med gips. Jag klippte gipsbindan i lite mindre bitar, blötte några sekunder i vatten och täckte ballongen. Gnugga lite lätt över ytan så att du täcker hålen i gipsbindan så får du en lite slätare yta.

Jag lämnade ett litet hål för att kunna sticka sönder ballongen och dra ut den när gipset torkat tillräckligt. Det torkar rätt snabbt. Efter det byggde jag en stjälk över hålet av mer gipsbinda.

En liten varning: det är kladdigt att pyssla med så se till att ha kläder som du inte är jätterädd om och jobba på en yta som är lätt att torka av. Diskbänken funkade utmärkt för mig!

När pumpan torkat kan du välja att måla eller bara låta dem vara vita. I bilden längst ner till vänster har jag en riktig pumpa, en vit gipspumpa och en målad.

Elina hade en smart idé som jag testade, och som du ser på bilden längst ner till höger i kollaget. Hon föreslog att jag kunde testa använda botten av en pet-flaska som form, och jag gjorde två pumpahalvor med den metoden och satte ihop dem till en pumpa med hjälp av mer gipsbinda. Pet-pumpan är längst till höger på den bilden, i bakgrunden.

Det var kul att testa använda gipsbinda! Ytan blir inte perfekt slät, utan resultatet är mer rustikt, men när det gäller pumpor funkar det tycker jag!

/Sara.

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s