Inför midsommarpysslet i år har jag snöat in på blommor, och har bland annat gjort pappersblommor av olika slag, till exempel till denna girlang. De här blommorna går snabbt att göra, så än finns det tid att fixa till helgen!

Pappersblommorna i girlangen ska likna prästkragar.

Blommor som aldrig vissnar får bli dekoration på årets midsommarfest.

Börja med att leta fram vitt papper, en sax, penna och gult papper eller en gul penna samt sytråd.

Använd något runt som mall för att rita ut cirklar på det vita pappret. Klipp ut cirklarna.
Vik cirkeln på mitten.
Vik en gång till.
Och ytterligare en gång.
Klipp din vikta cirkel så att den liknar ett blomblad i den form du vill ha den. Om pappret är tjockt kan det bli svårt att klippa. Se till inte klippa ända ner till den spetsiga delen. Bladen i blomman ska hänga ihop då du vecklar ut cirkeln igen.
Veckla ut blomman och bättra vid behov till formen på bladen med saxen.
Grunden till en blomma är klar!
Klipp ut två cirklar i gult papper, eller i papper som du färglagt gult. Klistra på dessa mindre cirklar i mitten på respektive sida av blomman. På ena sidan låter du en bit sytråd klistras fast under den gula cirkeln. Placera ut blommorna med jämna mellanrum längs sytråden. Se upp så att tråden inte trasslar ihop sig, vilket är lätt hänt! Välj en tjockare tråd/snöre om du föredrar det. Här blev mitt gula papper lite ljust, men det var färgen på ett klisterark jag hade hemma, vilket var smidigt. Då behövde jag inget lim!
Klart! 👍
/Sara.
Publicerat av:systerpysslofant

En tanke på “Pappersblommor till midsommarfesten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s