Visst är något visst med en krans av äkta sommarblommor till midsommar, men gillar man att pyssla kan en krans av pappersblommor vara en idé! Eller rättare sagt ett diadem i detta fall. Blommorna klippte jag ut på samma sätt som i blomstergirlangen jag beskrev i ett tidigare inlägg.

För att kransen inte skulle bli så platt varierade jag dock några av blommorna på det översta lagret här. Klipp ett snitt ner till mitten av blomman mellan två blomblad. Klistra ihop de två bladen som är på varsin sida av snittet. Blomman får då en skålform och ser ut att ha sju blad istället för åtta som blommorna annars har. Använd en skaftet på en penna och forma bladen så att de blir lite böjda. Här har jag klistrat halvpärlor som ofta används inom scrapbooking i blommans mitt.
Jag använde ett tunt plastdiadem jag hade hemma till detta pyssel. Jag ville kunna återanvända diademet, så jag klistrade därför inte blommorna direkt på det, utan tog istället en bit dubbelhäftade tejp som jag drog bort skyddsremsan från på den ena sidan. Där tryckte jag sedan fast blommorna. På andra sidan klippte jag bort en liten bit av skyddremsan på tre ställen. Tillräckligt för att tejpen med blommorna skulle sitta fast i diademet. Obs! Om din tejp är bredare än diademet kommer håret att fastna i tejpen, så se till att klippa bort överflödig tejp på sidorna i så fall. Det finns kanske smidigare sätt att fästa blommorna i diademet, jag vet inte, men så här gjorde jag och det funkade!
Klar för midsommar! 👍
/Sara.
Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s