Smaksatt kaffe är ju så gott. Och det är ju lätt att fixa hemma, särskilt kring jul då man har mycket gott att blanda i hemma. Här gör jag och sonen en kaffedrink och en chokladdrink (alkoholfria så klart).

 

Jag har två favoriter av smaksatt kaffe – 1) Mintchokladkaffe: Som här i filmen då jag blandar ner 2 After eight-bitar i kaffet och varm mjölk. Toppar med lättvispad grädde och gärna krossade Marianne-karameller. 2) Pepparkakslatte från boken ”Jennys jul”.  Blanda ljus sirap med pepparkakskryddor i kaffe och på med varm mjölk, lättvispad grädde och pepparkakssmulor. Mums!

I luckan gör sonen varm chokladdryck med After eight, blev väldigt sött och gott. Lite för sött, så det blir nog godare med kakao i stället för O’boy. Vi lägger även på lite marshmallows och gör en snögubbe på sugröret – något vi tipsat om tidigare här på bloggen (kolla vad liten John var då!!!):

Jag är så glad att julafton är på en tisdag i år, och att jag har en ledig måndag före. Ofta har jag jobbat dagen före julafton och knappt hunnit med i slutet. I år är jag så lugn, kanske för lugn!? Jag tänker att jag har gott om tid att göra struvor, griljera skinka, slå in klappar och städa. Nu börjar det bli hög tid att sätta fart. Vill ni se mer av vårt julstök hemma hos mig kommer jag lägga upp mer av allt bakande och pyntande på instagram där jag heter elinapysslofant.

Hoppas ni får en fin helg före dan före dopparedan!

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s