Äntligen är det december och fritt fram att fixa jul hemmavid. Något som verkligen sprider julstämning är vackra julgrupper. Jag har alltid trott att det är jättesvårt att göra och jag vet inte riktigt hur man går tillväga, så jag tog hjälp av mamma och syster – tillsammans gjorde vi varsin julgrupp i ampel som man kan hänga upp på altanen eller farstun.

Det var så roligt att se att även om vi hade likadana amplar till grund, köpte och samlade material i samma butik och natur – så blev amplarna så olika.

Vi köpte ädelgrankvistar på Blomsterlandet och även mossa. Däremot har de fällt en massa träd på allmänningen intill min tomt – bland annat tall och en – så vi kunde plocka kvistar även där. Vi plockade även lingonris och kottar.

I botten använde vi grön oasis som vi blötlade några timmar innan pysselstunden. Sen gick vi helt enkelt bara loss.

Jag valde att använda ett batteriblockljus med timer och pyntade med julgranspumlor och glitterpinnar köpta på Ica Maxi.

JUL Julgrupp i ampel2

Mamma använde en ljusslinga i stället, även den med batterier och timer. Hon virade den i form av en gran.

Sara gjorde den mer naturlig, som en sagoskog.

Så fina allihop.

Men ett tips, jag började sticka grankvistar i min utan att ta en paus och ett stag bakåt för att kolla formen. Gör det. Jag hade vinklat några grenar annorlunda om jag hade tagit pausen och sett på min ampel från håll, men nu hade jag kommit för långt och orkade inte göra om. Är ändå supernöjd – har aldrig gjort en julgrupp förut och det här bevisar väl att det här är ett julpyssel som passar alla oavsett vilken erfarenhet man har.

Hoppas ni har en fin första advent och följ gärna vår kanal på Youtube. Och har ni tips på julpyssel som vi ska testa, kommentera här. För ännu har vi inte spelat in alla våra julpysseltips!

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s