Vi hade vår kräftskiva flera veckor sedan nu. Då fick vi äntligen smaka de egenfiskade kräftorna från Ludvika. Eller ja, det var John som hjälpte till med fiskandet medan jag höll mig på avstånd. Och det var svärmor som kokade dem. Mycket gott blev det i alla fall, men eftersom vi äter så mycket köpte vi även kräftor från Turkiet på Lidl och från Kina på Ica.

Bäst betyg fick de svenska och turkiska. De var väldigt lika i smak. De turkiska var också de mest lättskalade vilket får ett stort plus från mig.

Men, självklart kan man inte ha kräftskiva utan dekorationer. Så jag satte i gång att pyssla, här kan ni se en liten vlogg av kräftpysslet:

Tips 1 – kräftlykta: Jag är så nöjd med kräftlyktan. Vi har den fortfarande framme hemma och tänder den på kvällarna. Blir så finns sken. (Får nästan lite julkänslor och sånt gillar ju jag även om det bara är tidig september.) Jag använde alltså vanlig glasfärg som jag hällde i flaskan i stället för att måla utsidan. Efter att jag härdat den tänkte jag rita eller skriva något på den på utsidan, men ångrade mig och det fick bli bara klor i stället av piprensare. Men till jul kanske jag ritar en tomte på flaskan eller skriver god jul. Om jag inte härdar det jag ritar på så kan jag tvätta av flaskan och återanvända den gång på gång. Kanske att den redan till halloween får bli en liten djävulslykta.

 

Tips 2 – pärlkräftor: Kräftorna av pärlor blev också supersöta. Jag hittade tips på slöjddetaljer. De blev så söta där de kröp runt på bordet.

 

Tips 3 – korvkräftor: Sista pysseltipset är egentligen inte en dekoration utan något att äta. Min son gillade ju att fiska kräftor, men vägrar smaka. Så i stället fick han korvkräftor som jag skar ut från falukorv. Med ketchup på blev de lika röda som de riktiga kräftorna!

 —

Nu kanske ni alla redan har avnjutit kräftor för i år, men då får ni se det här som tips till kommande år!

Nu är det höst och jag klurar redan på halloween- och julpyssel.

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s