Har ni barn som gärna köper chokladmyntsgodis på lördagar? Och som dessutom sparar på de glittrande bilderna? Det har jag. Jag har länge funderat på vad vi ska kunna återanvända godispappret. Kanske klistra på dem på smällkarameller? Till slut slog det mig att jag kan använda dem till det de är skapta för – som nytt godispapper på mitt numera klassiska julgodis: Kak-klubbor.

Recept på mina kak-klubbor med godispapper:

  • 1 paket Ballerina-kakor (min favorit är Ballerina kladdkaka)
  • ca 50 g färskost
  • smält choklad (jag gillar att blanda mörk och ljus choklad)
  • gammalt godispapper från chokladmynt

Mixa kakor och blanda med osten. Rulla bollar och kyl. Sätt i godispinnar i bollarna och platta till dem lite. Doppa i smält choklad. Låt stelna. 

Vik upp kanterna på godispappret och lägg runt godisklubban. 

Det är blev en riktig favorit hos min son! 

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s