I år när jag närmade mig sonens femårskalas och han önskade sig superhjältetårtor med många legofigurer blev jag lite småstressad. Jag och sockerpasta är ju inte direkt bästa vänner. Så jag började googla och hittade snabbt modelleringspasta som jag också beställde från Tant Fondant i Ö-vik. Wow! Vilken skillnad. Nu kunde jag göra figurer som höll formen. För mig var det mycket lättare, mindre kladdigt också, men samtidigt fick jag vara snabb – det torkar snabbt.

Så här blev den han fick på femårsdagen: Superhjältetårta på femårsdagen

Nu var det dags för kalas med kompisarna. Insåg snabbt att alla barn kommer vilja äta en hjälte, så klart. Så åtta hjältar skulle knåpas ihop…

John (utklädd till Thor) blev nöjd igen, även kompisarna. Här är några småhjältar vid välkomstdrinken. Men fick ju göra många tårtor för att få plats med alla hjältar… 😀

Jag är ju en amatör när det gäller sådana här tårtor. Min svägerska Anna däremot, hon är ett proffs. Hon bor i Ludvika och gör tårtor varje vecka. Nyligen har hon startat en blogg: cakesbyannag

Jag är så imponerad, och jag blir ju inspirerad också men vet att jag aldrig skulle ha tålamodet att göra så fina små blommor som hon gör. Däremot ska jag nog börja göra tårtor eller åtminstone figurer i modelleringspasta lite oftare, en gång per år är för lite.

Hoppas ni har en fin vår, här där jag och Sara bor har det redan blivit sommar. Helknasigt att det var vinter för en månad sedan och nu blommar körsbärsträdet hemma redan! Knasigt men underbart.

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s