Varje julmarknad jag besöker köper jag antingen rullrån eller struvor. Det är ju så gott. I julas fick jag den bästa julklappen – ett struvjärn (jag har ingen aning om det heter så) av mamma. Nu var det dags att testa baka egna sådana!

Att göra egna struvor har alltid känts så väldigt avancerat. Men egentligen så var det ju inte det. Det är som en vanlig pannkakssmet som man doppar ner det varma struvjärnet i och sen ner i olja för att friteras. Det tar lite tid eftersom man gör en struva i taget – men det var det värt. 

För att lära mig kollade jag på youtube. Där finns filmer där andra visar hur de gör. Jag testade ett recept jag hittade i tidningen Hembakat. 

Här är min allra första struva. Visst är den fin? Det är nästan som magi. Att få göra egna struvor. 

De blev faktiskt jättegoda, men inte perfekta. Jag tyckte att de smakade lite för mycket olja, misstänker att oljan inte var tillräckligt varm. Och så vill jag ha mer fras. Ska testa göra efter några olika recept för att till jul kunna göra de mest sagolika struvorna. Pilsner i smeten blir det i nästa försök. 

Fick nästan lite julkänsla under baket. Eller åtminstone jullängtan. Jag har helt plötligt börjat söka efter julpysselidéer på Pinterest till exempel, och det är bara början av september. Det här kommer bli en lång höst  med lång julväntan känner jag! Men jag får ju åtminstone äta struvor under tiden. 

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s