Jag vet, jag är sen på bollen här. Men jag har inte riktigt förstått det magiska med krympplast förut. Jag köpte två ark med djur på Tiger för några veckor sedan och i går kväll var jag tvungen att testa.

1

Jag gjorde flera fel eftersom jag inte läste på innan hur man egentligen gör.

  1. Jag färglade med vanliga tuschpennor – kladdar av sig och det blir ganska svag färg efter krympningen. Måla med färgkritpennor i stället. Men om det är genomskinlig plast måste man ha permanenta pennor.
  2. Ta inte ut dem ur ugnen för tidigt. Ha is i magen och låt det ta någon sekund extra. Men om du tar ut dem för tidigt kan du tydligen stoppa in dem i ugnen igen – detta har jag dock inte testat.
  3. Ha en tung bok inklädd i aluminiumfolie redo efter krympning och pressa dina plastfigurer så blir de raka och fina.
  4. Ett tips är också att krympa dem en och en… och inte som jag en hel plåt full!

Har ni testat? Gör det. Så fascinerande att se magin inne i ugnen. Jag tror knappt jag andades under de två minuterna plasten började rulla i ihop sig av värmen.

Kolla bara, till vänster är djuren innan ugnens värme och till höger de små krympta, tjocka och hårda plastbitarna. Så coolt! På Instagram under Systrarnapyssel la jag ut en kort film – kolla in där om ni vill se magin.

5Vad kan man då göra med de här plastpysslet? Ja vad kan man inte göra. Smycken, nyckelringar, hänga i fönstret eller varför inte i julgranen… I mitt huvud sprudlar det av idéer och i morse tog jag bilen till Panduro så fort de öppnade och köpte på mig både plast som jag kan rita egna figurer på och ett onödigt dyrt set permanenta tuschpennor.

Så kul att hitta nytt roligt pyssel. Hoppas ni också har haft en skön hösthelg fylld av kreativitet!

/Elina

 

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s