Ja, nu har jag varit framme med vaxdukstygerna igen. Det är ju så smidigt att sy av, i och med att det har sådan stadga och att kanterna inte fransar sig… Sist sydde jag en necessär av ett rosamönstrat tyg som jag verkligen gillade. Men jag hade också köpt ett likadant tyg i grön färg som jag inte riktigt visste vad jag skulle sy av, men så kom jag på det. Det fick bli en liten plånbok i praktiskt format, som ryms i mina alldeles för små jackfickor.

Sagt och gjort, jag började mäta bankkort och sedlar för att kunna rita ett enkelt mönster. Det blev en variant med tre fack för kort och ett sedelfack.

planbok-3

Det var lite svårt att se var öppningarna till facken var med ett så mönstrat tyg, så jag sydde fast en bit snedslå/kantband längs kanten på tyget.

Efter att ha testat använda plånboken ett tag kan jag konstatera att jag gillar formatet, men kortfacket längst ner i bilden blev för lågt. Jag vill inte riskera att korten glider ur plånboken. Jag har också märkt att jag saknar ett myntfack trots att jag oftast handlar med kort. Nu ligger lösa mynt och skramlar i fickor och på botten av väskan, så det är väl bara att gå tillbaka till mönster-ritbordet igen för ett nytt försök!

/Sara.

 

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s