Jag har fastnat lite i att tillverka egna stämplar. Det går att köpa speciella block att skära ut sina mönster i, men det går också att använda helt vanliga suddgummin, som ju finns att köpa i alla möjliga former och storlekar. Jag köpte billiga sudd i maxiformat på Tiger till exempel. 

En skärkniv är allt du behöver för att skära ut enkla former i suddet. Det gäller bara att tänka till så att man skär bort rätt del av mönstret. Det du inte tar bort är det som kommer att synas när du sedan stämplar. Mönstret ritar du på en bit bakplåtspapper. Vänd den ritade sidan mot suddet och gnugga med exempelvis änden av en penna på pappret. Mönstret förs då över till suddet. Är du ett ess på att rita kan du förstås rita ditt mönster direkt på suddgummit.

Så här blev mina löv som jag skar ut i två varianter. Jag använde samma mönster för båda men skar bort motsatta ytor på sudden.

 

Ännu enklare var det att skära ut de här husen, som jag tyckte blev rätt fina trots att de är lite sneda och vinda.


Men jag ser att det är dags att köpa en ny stämpeldyna. Särskilt med tanke på hur beroendeframkallande det är att skära sina egna stämplar!

/Sara.

Publicerat av:systerpysslofant

En tanke på “Gör egna stämplar enkelt av sudd

  1. Vilken bra ide! O va fina de blev! Skaffade stora sudd efter jag såg denna, man har inte ännu gjort något av dem, snart är det dags o göra julkort, så kanske till dem…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s