Häromdagen letade jag fram lite papper och svarta tuschpennor för att rita lite för första gången på riktigt länge. Det kändes att handen var ovan! Att sitta och rita mina krumelurer och lyssna på någon radiopod är ganska meditativt. Jag antar att det funkar som de där vuxen-målarböckerna man ser överallt. Så här blev det då:

  
Ikväll ritade jag medan vi alla i familjen satt och hängde framför tv:n. Det blir i alla fall lite socialare än om jag suttit och pysslat något i pysselhörnan i källaren… Så här långt hann jag innan filmen slutade:

  
Enbent, än så länge… Det är lite kul att börja med en krumelur och sen se vad det blir av det hela. Nackdelen med att rita på fri hand utan någon egentlig plan är att det inte alltid blir som man tänkt sig, och det går inte att sudda. Men men, det finns väl alltid ett nytt papper om man vill börja om.  /Sara.

Publicerat av:systerpysslofant

2 svar på “Meditativt ritande

  1. Wau, det blev ju helt fantastiskt fint! Har själv tänkt på att färgläggningsböcker för vuxna inte är min grej, utan att det meditativa istället ligger i att rita mönstrena själv… Hittade dock igår på nätet en färgläggningsbok av Rafael Araujo ”Golden Ratio Coloring Book”, tänkte att om jag skulle skaffa en så skulle det vara den. Härligt att jag nästa morgon såg ditt inlägg, ritandets/kludrandets fantastiska värld 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s