Nu har jag tagit fram mina ekologiska hudvårdsråvaror igen och testat göra eget body butter. Den främre varianten i bild innehåller sheasmör och mandelolja, medan den lite gulare längre bak i bild innehåller kakaosmör och kokosolja. Båda har några droppar vanlijextraktolja för doft och lite e-vitamin för hållbarhet. Jag vet egentligen inte om det sistnämnda behövs. Vad jag har kunnat läsa mig till har fetter och oljor rätt lång hållbarhet ändå.

  
Så, hur blev de? De är ganska feta och oljiga, särskilt varianten med kokosolja, men om man är torr och har tid att låta det sjunka in i huden tycker jag att de funkar bra. Man blir riktigt mjuk. Det stora plusset är ju annars att det är få, och naturliga, ingredienser och man vet precis vad ens body butter innehåller.
/Sara.

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s