Det här är innehållsförteckningen i en vanlig deodorant. Listan är rätt lång och innehåller bland annat aluminium. Jag bestämde mig för att testa ett recept på hemgjord deo som jag hittade på nätet, på flera bloggar.

Man blandar lika delar kokosolja, bikarbonat och majsstärkelse, till exempel Maizena. Man göra hur mycket eller lite man vill men jag gjorde på 0,5 dl av respektive ingrediens.

  
Bikarbonat lär ta bort dålig lukt och majsstärkelsen fukt. Man kan också blanda i eterisk olja om man vill, men jag tyckte inte att det behövdes.

1. Smält kokosoljan. Den smälter redan vid 25 grader så att ställa burken i varmt kranvatten räcker, eller att mikra den mängd olja du vill använda i några sekunder.

2. Blanda majsstärkelse och bikarbonat och sikta ner i oljan. Rör om så att det inte blir några klumpar. Klart! 

När oljan svalnar stelnar den och du får en hårdare typ av salva som du kan smörja in armhålorna med.

Det funkar faktiskt, trot eller ej! I alla fall under de tre senaste dagarna, vilket är den tid jag testat. Den fixade till och med kvällens löprunda, bara en sådan sak…

 
Inte fullt så praktisk som en köpedeodorant kanske, men när man är hemma då man tar på sig den funkar det alldeles utmärkt! Och  man har gått från 17 ingredienser till bara tre. Testa vettja!

/Sara.

Publicerat av:systerpysslofant

En tanke på “Test med hemgjord deo

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s