Min ettåriga son älskar kex. Gärna digestivekex. Tyvärr är det ju socker i det mesta, eller salt för den delen. Därför bakade jag egna kringlor till honom förra veckan. Och de blev riktigt goda, smakar lite som scones.

bild majjuni 088

Bebbens potatiskringlor

  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 rivna kokta kalla potatisar
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver

Rör smöret smidigt och tillsätt sedan de övriga ingredienserna. Arbeta ihop till en deg. Rulla till längder och forma dem kringlor. Jag gjorde 10 stycken av degsatsen. Garnera kringlorna med sesamfrön. Grädda i 175 grader i cirka 10 minuter.

Jag utgick från ett recept som innehöll socker och bittermandel, och de var garnerade med pärlsocker. Säkert också gott, men bebisvarianten dög bra som mellis även till oss vuxna. Jag kommer definitivt göra om dessa kringlor och nästa gång ska jag testa garnera med kokos. Och jag ser så fram emot när jag kan baka tillsammans med min son, hans kringlor kommer antagligen bli de finaste!

/Elina

 

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s