Här är en scrap jag gjorde i går. Vad ska detta bli då? Jo, ett cd-fodral.

bild feb 002

Det ser mer avancerat ut än vad det var. Även om jag var rätt förvirrad när jag vek och klippte och klistrade. Så fort jag och Lykke började prata för mycket var det lätt att jag gjorde fel. Inspirationen kommer från en bok som jag fick redan 2008 av Sara – ”Nya scrapidéer – minialbum och dekorering” av Cathrine Rein Carlson och Turid Eide.

Jag har inte gjort något från den boken förr just eftersom det sett så avancerat ut. Men nu bestämde jag mig för att testa.

cdpyssel 001

Jag hoppas ni kan se på bilden alla mått. Basmåttet är 14 cm. Först gör man grunden – de delar som syns på bilden och sedan sätter man ihop dem som ni ser på första bilden. För att skivan sedan inte ska ramla ur fäster man andra sidan med dekorpapper. På första bilden ser ni hur jag även på dekorpappret gjort en limkant.

Viktigt är att förstärka ryggen så att fodralet håller bättre.

bild feb 003

När man har basen klar så är det bara att go crazy med dekorering. Jag valde lite av mina favoritpapper så jag valde att inte pynta med så mycket.

bild feb 004

Och så här blev det. Framsida:

bild feb 008

Baksida:

bild feb 009

Insida:

bild feb 006

Ryggen:

bild feb 010

Lykke påbörjade ett pop up-album från samma bok. Måste jag också testa, såg så roligt ut att göra.

/Elina

 

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s