julpysselkalender 2013Många som håller på med scrapbooking eller annat papperspyssel får pappersbitar över. Och de allra flesta sparar på de småbitarna, för man vet ju aldrig när man kan få användning för dem! Här är ett suveränt tips för alla oss papperssamlare.

Julen närmar sig och nu kanske man börjar längta efter julgranen. Så varför inte göra en liten minigran av papper redan nu.

Börja med att rulla till en kon av vanligt A4-papper. Klippa till botten så att konen/granen står rakt. Sedan letar man fram de där småbitarna papper som man har över.

bild oktob 023 bild oktob 026

Klipp till pappret i mindre kvadratiska bitar. Jag rev en av sidorna. bild oktob 027

Sedan tejpar du, eller klistrar, fast bitarna på konen i cirklar. Börja nedifrån. Tänk på att bara tejpa eller limma längst upp på pappersbiten och att använda stark tejp om du tejpar. Mina bitar lossnade lätt så jag fick limma lite också.bild oktob 033

När pappersbitarna är på plats kan man vika ut bitarna lite. Till toppen kan man böja till en ståltråd så att man får en stjärna. Eller har du guldpapper kan du så klart klippa ut en stjärna också.  bild oktob 037

För att piffa till granen lite extra kan man limma på paljetter. Jag använde de här glittrande grejerna som var klara att klistra på.

Och så här blev den färdiga granen:

bild oktob 049

Jag rekommenderar så klart inte att ha en gran gjord av papper så här nära ett ljus. Ställde den där endast på grund av fotograferingen för att ge lite stämning. Men har man gjort ett pepparkakshus skulle granen bli riktigt fin bredvid!

Själva idén hittade jag här: strutgran.

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s