julpysselkalender 2013

Jag kör på med fler julgransprydnader! Jag köpte några bitar hobbyfilt i olika färger från Panduro som jag använde för att göra julgranspyntet. Jag sydde ihop dem med langettstygn, som jag berättat om tidigare. Om du glömt hur man gör är det så här man syr stygnen:

Langettstygn

Jag fyllde figurerna med vadd. Jag köpte Ikeas billigaste kuddar som kostar några kronor styck, sprättade upp och använde fyllningen till mitt pyssel. Det är lite ”glidigt”, men för dessa små arbeten funkade det bra!

Jag klippte ut och dekorerade med silvertråd, pärlor, garn och filtbitar utan särskilt mycket planerande i förväg. Spontanpyssel! Jag började med en pingvin, en pepparkaksgubbe och en snögubbe efter enkla mönster jag ritade på fri hand:

Mönster, pepparkaksgubbe Mönster, pingvin

Pingvin, filt

Pepparkaksgubbe, filtSnögubbe, filt

Därefter gjorde jag något som ska likna julgranskulor:

Kulor 2

”Julgranskulor” i lite annan stil:

Kulor

/Sara.

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s