julpysselkalender 2013

När vi var små hade vi speciella julglas som mamma hade målat. Det kändes verkligen som jul när vi fick dricka ur de tomteglasen. Tyvärr finns bara ett kvar i dag. Men smarta mamma har som tur är sparat motiven, så för några år sedan satt vi systrar och mamma och målade nya julglas till familjen.

Jag skulle inte våga måla med fri hand på glasen. Så duktig är jag inte på att teckna! Om det är fler som känner sig osäkra på det kan man lätt måla egna glas ändå om man har ett motiv på papper – tejpa fast bilden på insidan av glaset och sedan blir det nästan som färgläggning.

Många som scrapbookar har fina stämplar. Ett tips till er är att använda dem till att göra era egna glas. Stämpla på papper, tejpa på insidan av glaset och måla med glasfärg. Färgerna jag köpte från Panduro täckte inte så bra, men jag valde att använda mycket färg och duttade med penseln. Jag blev nöjd strukturen som duttandet gav. Sedan in med glasen i ugnen och poff så har ni glas med era favoritstämplar på! Jag vågar dock inte diska mina tomteglas i maskin, känns som att färgen kanske kan lossna då.

bildnov-dec 018

Jag lånade mammas tomtebilder och målade egna glas till min lilla familj. Jag hoppas att de glasen blir lika kära för min son som mammas glas var för mig.

Det här blir nog förresten glaset som jag kommer att använda i jul:

bildnov-dec 013

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s