Min bonusdotter Alexandra testade att sy på symaskin för första gången för någon dag sedan. Det gick så bra när hon sydde på en provlapp så vi bestämde oss för att göra något mer rejält. Hon ritade konturerna av en enklare form – ett spöke – på en bit papper, klippte ut den och använde den som mönster på en bit tyg. Hon klippte ut spöket och sydde ihop bitarna räta mot räta, men lämnade en glipa i botten för att kunna fylla spöket med vadd. Hon sydde ihop sista biten för hand – också det för första gången faktiskt.

Image

Efter det återstod att ge spöket ett ansikte. Det fick bli ögon av pärlor och en mun av garn. Sedan lade vi till lite hår. Frisyren blev lugg fram och en fläta bak. Hon fick lite hjälp men gjorde faktiskt det allra mesta själv. Ett eget gosedjur klart på en timma. Så här bra blev resultatet:

Image

/Sara.

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s