Nu så. Nu räcker det med experimenterandet i köket även om mina muffins inte blev perfekta. Lättare att baka efter recept helt klart. Men nu duger mina citronmuffins. Lite svårt att hitta rätt lakrits att ha i mitten bara.

Här är mina halloweenmuffins – svarta döden:

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda 2 ägg, 2 dl socker, 1 1/2-2 dl mjöl, skal och saft från 1 citron med lite svart karamellfärg. Häll i 16 aluminiumformar. Tryck ned lakritsgodis och hyvla på lite smör. Grädda 10 minuter. När de svalnat, måla döskallar med vit kristyr på muffinsen.

bild oktoober 007

Bäst godis som jag testade var lakritsbåtar. Men käck, eller kick, hade ändå bäst konsistens. Lakritsfiskar var också okej, men de blev för sega i botten. Något som jag inte testade men som säkert hade varit godast är att köpa lakritspulver, eller krossa turkisk peppar, och blanda med smöret som man har på toppen.

Citronsmaken kom fram bra till slut. Men som sagt… experimentera i köket med bakandet, vet inte om det är något för mig. Alldeles för svårt även om det var kul. Om jag ska försöka hitta på fler egna recept måste jag utgå från ett färdigt recept och bara göra lite ändringar. Eller helt enkelt bara baka efter redan färdiga recept – då blir det ju nästan alltid gott på första försöket!

/Elina

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s