Vår pysselmamma har börjat en smyckeskurs och i går när vi var på Panduro i Sundsvall blev jag så inspirerad när hon köpte smyckespyssel. Så jag köpte lite jag med.

Jag har inte gjort egna smycken så mycket. Hade en kort period för tio år sedan då jag gjorde några halsband. Och förra året fick jag göra ett halsband på min ena möhippa. Det var kul, men då hade jag en expert som guidade.

Nu köpte jag två färdiga armbandsset. Tänkte att det skulle vara bra att börja med något där alla delar redan ingår och där jag får vägledning.

Men vägledningen? Alldeles för svår för en nybörjare som jag. Det stod till exempel inte alls hur man skulle knyta ihop ändarna på den elastiska tråden och jag fick ringa mamma för hjälp. Ett av de andra armbanden gav jag upp direkt. Vad tusan är en makrameknut? Här måste googlas lite först.

Fick åtminstone ihop två enkla pärlarmband. Och visst är det kul. Och jag vill fortsätta. Vara mer kreativ och inte följa en färdig mall. Ska göra ett besök på Ö-viks pärlbutik Pagoni och köpa lite tråd och pärlor. Kanske en bok om smyckestillverkning. Eller kanske gå en kurs där de lär ut lite grunder, typ knutar.

20130128-120210.jpg

20130128-120824.jpg

/Elina

Publicerat av:flodisen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s