På sistone har jag testat att pyssla lite med mosaik. Jag hade inte så mycket mosaik att tillgå hemma, så det blev lite väl glest mellan bitarna, men är ändå rätt nöjd med mina första försök!

Jag började att göra kulor att ha som dekoration i blomrabatten. Stommen är styrolitkulor för att de inte ska bli så tunga när mosaiken och fogen är på plats. Ska bli intressant att se om de håller sommaren ut utomhus!

Mosaikkulor på tork. De ska torkas av en sista gång, sedan är de klara!

Lite klurigt med runda former märkte jag, så jag övergick till platta saker som en fågel, en fisk och ett grytunderlägg. Jag gillar verkligen de blåa fyrkanterna i underlägget, de är jättefina! Till djurfigurerna sågade jag ut en bit masonit som stomme.

Har ingen aning om vad jag ska göra med dessa figurer, men det var kul att testa göra!

Jag klädde också in ett hjärta och en svamp som jag gjöt i betong under förra sommaren. Här var tanken att det skulle se ut som en flugsvamp, men jag hade för få bitar… De oregelbundna glasmosaikbitarna köpte jag förresten på Adlibris, de har ju en hel del pysselsaker utöver böckerna. De bitar jag tyckte var finast har jag borrat hål i, med tanken att göra smycken.

Förra sommaren gjöt jag denna svamp i två delar i betong. Foten är gjuten i en engångsplastkruka, och hatten i en skål. I skålen tryckte jag in en annan plastkruka i samma storlek, så att det skulle bildas en grop för foten när de var härdade och klara.

/Sara.

Publicerat av:systerpysslofant

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s